Neden for findes nyheder som er relateret til Tønder Sportscollege. Her kan du bl.a. læse om nogle af de aktiviteter som sker i TSC samt artikler om nuværende og tidligere elevers præstationer.

Oplæg for unge talenter i Tønder SF
Tirsdag den 4. juni besøgte TSC nogle af de talentfulde spillere i Tønder SF. TSC træner Svend Petersen gav et oplæg om indholdet i træningen på Tønder Sportscollege, og fortalte om hvilke individuelle færdigheder der trænes på fodboldlinjen. Svend gennemgik en plan for årets aktiviteter, og koordinator Claus Behrens fortalte om ture og arrangementer, som eleverne kommer på. I år har turen bl.a. gået til Barcelona, ligesom der har været ture til flere superligakampe. To tidligere elever på TSC, Lasse Clausen og Nils Priisholm, fortalte om deres udbytte ved at træne de ekstra gange på Sportscollege. Begge er nu med på 2. divisionsmandskabet i FC Sydvest.

Flemming Sørensen fortalte om skolegangen på en ungdomsuddannelse i Tønder, når dette skal kombineres med TSC.

Ønsker du at blive tilknyttet TSC i det kommende skoleår, så er du meget velkommen til at skrive til Flemming på mail: fs@toha.dk

Fremragende eftermiddag i Esbjerg

Fodboldspillerne fik en herlig oplevelse, da de søndag var til superligafodbold i Esbjerg. Hjemmeholdet spillede 2-2 mod FCM, og inden kampen var der et interessant oplæg med sympatiske Jerry Lucena.

Foredrag og fodbold I Esbjerg

To fede arrangementer venter for TSC eleverne. Fodbold i Esbjerg, hvor FCM kommer på besøg og champions league håndbold i Flensborg, der i kvartfinalen får besøg af mægtige Vezprem.

Tønder Sportscollege var repræsenteret på Forårsmessen i Tønder. Her var der fokus på eSport, og der var besøg af to medarbejdere fra eSportsservice, der kunne berette om træning, kost, ernæring etc.

TSC på forårsmessen

Fodboldspillerne fra TSC var sammen med elever fra Talentboldlinjen på tur til Barcelona. Her fik eleverne mange, mange gode oplevelser og indtryk.

På de fire link nedenfor, kan I læse elevernes beretninger:

Barcelona tur

Korff fortæller fra Barcelona

John Lauridsen fortæller om karrieren

TSC spillere så Espanyol mod Real Madrid

Debut til Kasper Fey på TM Tønders bedste mandskab.

En af de talentfulde collegespillere, Kasper Fey, har fået debut på TM Tønder bedste mandskab. Kasper var med i hjemmekampen mod Køge, hvor han fik en flot debut – der bl.a. blev krydret med 3 scoringer.

FLot debut til Kasper Fey

Thomas Lyhne skifter job.

Daglig leder af TSC, Thomas Lyhne, har pr. 1. november fået nyt job. Vi takker Thomas for indsatsen med TSC, og ønsker ham held & lykke med jobbet på Emmerske Efterskole.

Flemming Sørensen er konstitueret som leder af TSC, indtil der er en afklaring omkring en varig ledelsesløsning.

Tønder Sportscollege var med på Uddannelsesmessen i Tønder Sport og Fritidscenter. Her præsenterede vi bl.a. muligheden for at komme til at dyrke eSport på TSC fra skoleåret 2019/2020.

Mange var henne og prøve spillene og fik god information om mulighederne med eSport på TSC.

8. august 2018

TSC formand og direktør på Det blå Gymnasium Carsten Uggerholt Eriksen, daglig leder af TSC og afdelingsleder på Tønder 10 Thomas Lyhne, distriktsskoleleder Jan Peter Jensen samt TSC bestyrelsesmedlem og rektor på Tønder Gymnasium Anna Amby Frejbæk.

Nyt samarbejde mellem Tønder Sportscollege og Talentbold i 9. kl. på Tønder Overbygningsskole i skoleåret 2018/2019

I Tønder Sportscollege (TSC) er vi glade for at kunne meddele, at der indgået en samarbejdsaftale med Talentboldlinjen på Tønder Overbygningsskole og TSC. Samarbejdet skal sikre et kvalificeret og kontinuerligt tilbud til talentfulde boldspillere, der går i 9. klasse på Tønder Overbygningsskoles talentboldlinje og spillerne i TSC. Samarbejdet omfatter to sportsgrene: håndbold og fodbold.

Fodboldspillerne træner sammen to gange ugentlig. Træningen varetages af Michael Koppmann og Kim Johannsen Tønder Overbygningsskole og TSC s træner, DBU træner Svend Pedersen.

Håndboldspillerne træner sammen en gang ugentlig. Træningen varetages af Morten Mose Pedersen fra Tønder Overbygningsskole og TSCs træner, TMT træner Torben Sørensen.

For begge sportsgrene gælder det, at der i løbet af året vil være tilbud om diverse arrangementer og udlandsture.

Samarbejdet skal sikre de unge boldtalenter en glidende overgang fra folkeskolen til ungdomsuddannelserne. Der vil være et stort fokus på relations dannelse mellem eleverne. Ligeledes er der et stort fokus på, at eleverne får redskaber til at håndtere både skoleliv og elitetræning, så der opnås gode resultater begge steder.

Vi ønsker i TSC, at samarbejdet er med til, at vi beholder talenterne i Tønder Kommune, således det for eleverne fra Tønder Overbygningsskole er naturligt at vælge ungdomsuddannelse i Tønder Kommune og fortsætte med at træne i TSC.

______

041017

Ny træner på håndboldlinjen

I sæsonen 2017/2018 er vi glade for at kunne byde Torben Sørensen velkommen som ny træner på håndboldlinjen.

Torben er også træner for TM Tønders ligahold, så det er altså en trænerkapacitet af de helt store, som vi tilbyder Tønder Sportscolleges elever på håndboldlinjen.

150817

Billedresultat for Torben Sørensen TMT

Endnu en TSC-spiller fik debut i Danmarksserien

Nils Priisholm

Debut til Nils Priisholm

TSC-elev Nils Priisholm fik lørdag eftermiddag debut på FC Sydvests bedste mandskab i Danmarksserien, da holdet hjemme besejrede Tuse IF.

Nok en TSC-spiller fik debut i Danmarksserien, da det lokale fodboldflagskib fra FC Sydvest lørdag eftermiddag havde besøg af Tuse IF. I sidste hjemmekamp var det Lasse Clausen der fik debut, og denne gang var det så Nils Priisholm, som fik lov at prøve kræfter på Danmarksserieniveau.

Nils har i en periode trænet med 1.holdstruppen èn gang om ugen, men deltager nu i alle træningspas. Lørdag fik han chancen i de sidste minutter og det var en fed oplevelse:

” Bare det at blive udtaget til kampen var fedt, men samtidig også få debut, gjorde det bare endnu federe. Når man har arbejdet og trænet hårdt i så lang tid, er det bare dejlig følelse, når man kan mærke at det hårde arbejde udmærker sig. Samtidig er debuten også et skulderklap og en motivation til at arbejde endnu hårdere. ”

Nils Priisholm er til dagligt elev på Tønder Gymnasium, hvor han går i 2.g. Sideløbende med hans ungdomsuddannelse er Nils tilknyttet fodboldlinjen på Tønder Sportscollege. Nils er her i gang med den 2.sæson, og træningen her har haft stor betydning for hans positive udvikling.

”På Tønder Sportscollege træner vi meget individuelt. Der er fokus på at den enkelte spiller udvikler sig på de forskellige områder. Vores træner, Svend P, er rigtig god til at gå ind og motivere os samtidig med at han kan rette på vores spil. Vi kan på TSC lave mange gentagelser, så vi opnår større sikkerhed i de enkelte spilsituationer. Kombinationen mellem at træne i FC Sydvest og på Tønder Sportscollege er super god og har i den grad været med til at udvikle mig som fodboldspiller”, siger en glad Nils Priisholm.

TSC-træner Svend Pedersen tilskriver det store engagement og træningsflid som vigtige indikatorer for den udvikling som Nils har gennemgået:

”Nils har en utrolig seriøs indstilling til fodbolden. Hans træningsflid er stort og han yder altid en god indsats. Samtidig er han lydhør over for gode råd og Nils har en vilje til at blive dygtigere. Han er en teknisk god spiller, som samtidig har et godt overblik. Det bliver spændende at følge Nils fremadrettet”, slutter Collegetræneren.

Debutkampen blev i øvrigt vundet med 2-0, hvilket betyder at FC Sydvest fortsat er tophold i Danmarksseriens pulje 2

Nordjysk Superliga

1600d559-cdc0-4c2d-8cef-f5a185810728

Der var dømt nordjysk tur, da en gruppe spillere fra TSC søndag den 1.maj var i Aalborg for at se det klassiske superligaopgør mellem Aab og Brøndby.

Det var en meget underholdende kamp, som hjemmeholdet stort set styrede fra start til slut. Sejren blev på 3-0 og objektiv set var den ikke et mål for stor.

En herlig tur med en god gruppe unge mennesker!

Næste gang TSC-spillerne får mulighed for at se superligafodbold, er når de skal til Esbjerg og se hjemmeholdet spille mod mesterskabsaspiranterne fra FCK.

IMG_9246

FC Sydvest-debut til TSC-spiller

Lørdag eftermiddag klokken ca 17:00 var et helt specielt tidspunkt for den unge Tønder-dreng Lasse Clausen. Da blev han nemlig kaldt frem for at blive indskiftet i Danmarksseriekampen mellem FC Sydvest og gæsterne fra Oure. Dermed var der debut til den kun 16-årige Lasse Clausen på FC Sydvests bedste mandskab.

Lasse Clausen er egentlig kun U17 spiller, men har i en periode trænet med truppen til FC Sydvests Danmarksseriehold. Og lørdag kom forløsningen – nemlig debut i hjemmekampen mod Oure. Forud er gået to kampe på bænken, hvor Lasse har kunne se de mere rutinerede spillere kæmpe på banen. Heldigvis viste træner Carsten Jørgensen tillid til unge Clausen, og skiftede ham ind med ca 10 minutter igen. Lasse kvitterede med en god indsats, hvor han viste fint overblik og godt gå-på-mod. Om debuten siger Lasse selv:
”Det var mega fedt at komme ind – og især fordi det var på hjemmebane med mange tilskuere. Jeg synes også det gik rigtig fint, og jeg følte godt at jeg kunne være med i tempo og niveau. Det hjalp selvfølgelig også at modstanderene var kørt godt og grundig trætte”

Lasse har spillet fodbold siden han var 3-4 år gammel og efter at have fået fodboldopvæksten i Tønder SF, så var Lasse i skoleåret 2014/2015 på efterskole i Ikast. Her fik niveauet endnu et løft og Lasse var i sidste sæson tilknyttet efterskoleholdet i Ikast, der på daværende tidspunkt spillede U16 elite.
Forud for dette skoleår kom Lasse hjem og er nu elev på Tønder Gymnasium, hvor han går i 1.g. Sideløbende med ungdomsuddannelsen er Lasse tilknyttet fodboldlinjen på Tønder Sportscollege, hvorved Lasse har to ekstra træningspas om ugen. Træningen på Sportscollege har været medvirkende til den positive individuelle udvikling Lasse har gennemgået. Om træningen på TSC siger Lasse:
”Det er super god træning. Vores træner, Svend, er rigtig dygtig til at rette selv de mindste detaljer. Vi får lov til at lave en masse gentagelser, hvorved vi får skabt en vis sikkerhed i de forskellige situationer. Vi træner meget pasningsspil, vendinger og dèt at kunne orientere sig når man er presset. Og så er Svend virkelig god til at få selvtillid ind i os spillere – at give os en tro på, at man kan løse opgaverne. Det har virkelig været godt!”
Træner på Tønder Sportscollege, Svend Pedersen, har også mange rosende ord med på vejen til Lasse Clausen:
”Det er rigtig flot at debutere i Danmarksserien som 16-årig. Det er fuldt fortjent – Lasse er en spiller med den rigtige indstilling og den rette vilje til at træne hårdt og seriøst. Det er skønt, når den type spillere får et skulderklap. Lasse har gennemgået en særdeles positiv udvikling og med de to gange ekstra træning som han har fået på Tønder Sportscollege, har han i den grad hævet hans niveau. Lasse er blot èn af flere talentfulde spillere på sportscollege, så det er et ”godt kuld” unge og ambitiøse unge som er med på TSC”, slutter træner Svend Petersen.
Af tidligere spillere på TSC har flere noget divisionshold. Bl.a. kan nævnes Thomas Mikkelsen, der nu er i Vejle Boldklub, Marco Hansen som er i Fredericia og på FC Sydvest holdet er der flere nuværende spillere, der tidligere har været tilknyttet Tønder Sportscollege.

Ud over træningen på Sportscollege, så træner Lasse tre gange om ugen med FC Sydvests Danmarksseriehold samt mindst en gang om ugen med styrketræning. Den hårdtarbejdende unge fodboldspiller drømmer naturligvis om flere 1.holdskampe, men tager i første omgang debuten helt roligt:
”Det var et dejligt skulderklap at få spilletid, men jeg er meget bevist om, at det kræver hårdt arbejde at være med på det niveau. Jeg har stadig mange ting, som jeg skal udvikle, men er indstillet på at kæmpe det bedste jeg har lært, og så må vi se hvad det kan blive til. Det har i første omgang været fedt at komme med i truppen – alle har taget godt imod mig.”

Den meget tid med fodbolden betyder, at Lasse også må give afkald på nogle ting. Det bliver ikke til så mange fester, men Lasse forsøger at passe de sociale sammenhænge i skoletiden. Her har Lasse nogle rigtig gode kammerater, og han oplever et rigtig godt sammenhold i klassen og på skolen. Men den megen tid der bliver brugt på fodbolden kræver disciplin i forhold til at få lavet lektier og skolegangen generelt.
”Når man bruger så meget tid på ens sport, så må man prioritere andre ting fra. Jeg trives rigtig godt i fodboldmiljøet og der er rigtig mange dygtige spillere på min alder i Tønder. Derfor er det også fedt at træne og dermed udvikle sig.” slutter debutanten, Lasse Clausen.

Hvor langt Lasse og de øvrige talentfulde spillere når bliver spændende at følge fremadrettet. Men èn ting er sikkert, der er masser af talenter på fodboldbanerne i Tønder. Fremtiden bliver spændende!

                  Tillykke med oprykningen til håndboldligaen

Efter et intens drama og en spektakulær afgørelse sikrede TM Tønders herrer sig oprykning til håndboldligaen, hvor de efter to tætte kampe samlet besejrede ligamandskabet fra Nordsjælland Håndbold.

Tillykke til alle spillere, men særligt til de to tidligere TSC-spillere Magnus Frisk Jensen og Morten Jørgensen. Held og lykke i ligaen.

1287136_1280_12800_0_23_1200_750_2

12208343_757102737728894_4817954989289340178_n

Tidligere elev på TSC, Sophie Lysholt Hansen, har været medvirkende til at der kommer mere fokus på kvindefodbold. Sophie er således med når der på mandag går et nyt radioprogram i luften, der handler om kvindefodbold. Lyt med på FM 87,9 mandag den 16. november.
Godt gået Sophie!

Torben-Petersen-8-037[1]

Tidligere elev på TSC, Torben Petersen, er i dag blev udtaget til det udviklingslandshold, som den 6. november tager til Polen. Stort tillykke med udtagelsen Torben og held og lykke!

11951366_804394993015573_1746220202451158831_n

Der var et international snit over Løgumkloster Stadion, da der onsdag den 2. september blev afviklet en venskabslandskamp i fodbold. Det var Danmarks U16 pigelandshold som skulle møde Tyskland – en kamp, som TSC var medarrangør af.
Hovedarrangører for arrangementet lokalt var Sportsefterskolen SINE, som virkelig havde gjort et stort forarbejde for at samle publikum til kampen. Og mange tilskuere var da også på plads, da kampen blev fløjtet i gang klokken 12:00.
Inden kampen var fodboldspillerne fra TSC med til foredrag ved U16 landstræneren, Danny Jung. På inspirerende vis fortalte Danny Jung om kravene til de unge spillere og hvilke til – og ikke mindst fravalg, der er nødvendige, hvis man som ung har en drøm om at trække nationaltrøjen over hovedet. Danny Jung gav ligeledes et taktisk oplæg til dagens landskamp, som var den første for det ”nye landshold”. Sluttede gav landstræneren et hint om, at det nok blev en svær opgave for hjemmeholdet, da Tyskland traditionelt har gode ungdomshold på pigesiden.
Efter Danny Jungs oplæg, tog TSC træneren Svend Pedersen en snak med spillerne om forventninger til at gå på college.
Danny Jung fik da – desværre – også ret med hensyn til modstanderne. Tyskland virkede fra start fysisk stærkere og satte sig da også på spillet. Men hjemmeholdet kæmpede forbilledligt gennem hele opgøret. Trods den gode indsats kunne de ikke hive sejren i land, og måtte se Tyskland vinde 3-1.
Det var en rigtig fin oplevelse at se spillerne fra højeste niveau, som ud over fight også var teknisk dygtige og med en god spilforståelse.
Der skal lyde en stor tak til Claus Berndt, som har været TSC`s kontaktperson i forbindelse med arrangementet.